Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

«Το... κάτι των Ελλήνων»

Οι άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Euro και ιδίως οι Γερμανοί μπορεί να έχουν τα μέσα για να παράγουν ποδοσφαιριστές και να έχουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, όμως τους λείπει ένα βασικό συστατικό, όπως εξήγησε ο Μιχάλης Σηφάκης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Επιμονή! Αυτός είναι το… μαγικό φίλτρο των Ελλήνων, σύμφωνα με τον διεθνή τερματοφύλακα

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σηφάκης στο site της UEFA:

 Τι έχουμε που δεν έχουν οι άλλοι;
«Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα χαρακτηριστικό που δεν το βρίσκεις σε άλλους λαούς. Είμαστε πολύ επίμονοι και θέλουμε τόσο να νικήσουμε που αυτό είναι παραπάνω από οποιαδήποτε είδους προετοιμασία, υποδομές, εγκαταστάσεις ή ότι άλλο έχουν οι άλλες χώρες. Και είναι κάτι που φαίνεται στο γήπεδο».

Το ισχυρό ομαδικό πνεύμα
«Είναι η επιτυχία για την μεγάλη επιτυχία αυτής της ομάδας. Αν πας πίσω στο 2004 δεν θα μπορέσεις να θυμηθείς κάποιον παίκτη που να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους 22. Όσοι συμμετείχαν πάλεψαν σαν ένας και κατάφεραν να πάρουν το Euro».

Οι αντίπαλοι
«Είναι πολύ δυνατή ομάδα, είναι η αλήθεια. Είναι από τα φαβορί, αλλά όπως πριν, εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουν οι άλλοι. Επιμονή και ταλέντο. Δυστυχώς, δεν έχουμε τις υποδομές που διαθέτει η Γερμανία, όμως το πείσμα μας μας βοηθά να ξεπερνάμε να εμπόδια. Οι Γερμανοί είναι το φαβορί, το ίδιο όμως ήταν και οι Ρώσοι. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, γνωρίζουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε για αυτό και δεν έχουμε κανένα άγχος που παίζουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Αντιθέτως, αυτοί είναι που θα έχουν το άγχος».

Ο τραυματισμός και η επιστροφή
«Την ημέρα που μπήκα στο νοσοκομείο για να υποβληθώ στην επέμβαση, πρώτος στόχος που είχα στο μυαλό για όταν θα επέστρεφα ήταν η συμμετοχή στο Euro. Στο τέλος, κατάφερα να αναρρώσω νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Ξεκίνησα με την ομάδα μου προπονήσεις στα τέλη Γενάρη. Σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να είμαι εδώ, πραγματικά το ήθελα και είμαι χαρούμενους που τελικά τα κατάφερα. Ήταν μία δύσκολη περίοδο για εμένα αυτοί οι 6-7 μήνες, να είμαι απών για όλο αυτόν τον καιρό».

«Κομάντο» για τα δύσκολα
«Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να μπω στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού με την Τσεχία ενώ χάναμε ήδη με 2-0 και οι πιθανότητες να νικήσουμε το ματς είχαν μειωθεί. Τα συναισθήματα μας ήταν περίεργα, ιδίως για μένα που ερχόμουν από τον πάγκο σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Όπως και να έχει, είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου προκρίθηκε στα προημιτελικά. Ποτέ δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας την απόδοση κάθε παίκτη ξεχωριστά, καθένας παίζει το δικό του ξεχωριστό ρόλο στο γήπεδο και όλοι μαζί δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε στο τέλος τη νίκη».

http://www.gavros.gr
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου