Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Την Κυριακή Αρχίζει το Τριώδιο



Αναρωτιέμαι . . .  . . . . .

Οι περισσότεροι γονείς θα πουν στα παιδιά τους ότι αυτή την περίοδο ντυνόμαστε με μάσκες για να στολίσουμε την ματαιοδοξία μας , και την πνευματική μας υποκρισία και ανυπαρξία. Ότι έχει γέλιο και χαβαλέ να γίνω μασκαράς και να πάω σε παρτυ που όλοι θα είναι ντυμένοι.. . . 

Πόσοι γονείς θα ποuν οτι " Παιδι μου αυτή η περίοδος είναι δρόμος πνευματικής άσκησης όχι για να λερώσουμε το πρόσωπο και την εικόνα μας με ψεύτικα είδωλα και μάσκες του κόσμου τουτου , αλλά να βγάλουμε την μάσκα της υποκρισίας και να ενδυθούμε με τα στολίδια των αρετών. Είναι η περίοδος που ξεκινά με την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαϊου , να κατέβουμε στον εαυτό μας και να ανυψωθούμε για να συναντήσουμε το Χριστό. Ο Φαρισαίος παιδί μου προσευχήθηκε σε μασκαρεμένο είδωλου του εαυτού του, ενώ εμείς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε αυτη την μάσκα του εγώ και μέσα απο τον πνευματικό αγώνα η προσευχή μας με ταπείνωση να γίνει αγκαλιά για να βάλουμε στο εμείς , τον συνάνθρωπο, τον εχθρό και τον Χριστό."


Ας ευχηθούμε πολλοί γονείς να επιλέξουν την δεύτερη οδό πνευματικής και γονεϊκής νουθεσιας και να ρίξουν στην καρδιά των παιδιών καρπούς πνεύματος.

Στην Πάτρα και σε πολλές περιοχές που γίνονται τα Καρναβάλια έχουμε κάποια στοιχεία για προβληματισμό:

Ξέρετε πόσες εκτρώσεις γίνονται απο νεαρές κοπέλες απο εκείνη την περίοδο : ΔΙΑΒΑΣΤΕ - - > Πάνω ἀπὸ 100.000 ἐκτρώσεις(δηλαδή φόνοι, όπου το θύμα δεν του δίδεται καν το δικαίωμα να αμυνθεί) ἔγιναν πέρσι μετὰ τὶς καρναβαλικὲς ἐκδηλώσεις στὴν Πάτρα. Ἀπὸ μόνο τοῦ τὸ γεγονὸς εἶναι φρικιαστικὸ καὶ αὐτὸ σημαίνει πὼς στὸ καρναβάλι, δὲν πᾶνε νὰ διασκεδάσουν, ἀλλὰ νὰ βγάλουν ὅλα τὰ κτηνώδη τους ἀνώμαλα ἀπωθημένα!
Οἱ καρναβαλικὲς γιορτές, δὲν εἶναι τίποτα ἄλλο ἀπό ἀπομεινάρια εἰδωλολατρικῶν ἑορτῶν ποὺ ἐν γνώσει του ἢ ἐν ἀγνοία τοὺς οἱ καλεσμένοι συμμετεῖχαν σὲ δαιμονικὰ πανηγύρια! Οἱ ἐκτρώσεις τῆς καρναβαλικῆς ἀσυδοσίας καταμαρτυρᾶ τὸν ξεπεσμὸ τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας!

Γνωρίζετε πόσα παιδιά μεθούν μέχρι θανάτου εκείνες τις μέρες που το αλκοολ ρεει άφθονο πίσω απο τη χαλαρότητα του μασκαρέματος και του γλεντιού ; ; 

ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ  . . . . . 
Με αγάπη 
Σπύρος .........

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου