Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Οι Ρωμαίοι κι οι βρωμαίοι

Γιατί, λέει, δεν πήγε καλά ο Μάριο Μόντι στις εκλογές, αφού τον... πήγαινε η Μέρκελ; Διότι η Ανγκελα μας δεν έχει δικαίωμα ψήφου ούτε στη Ρώμη ούτε στο Παλέρμο ούτε στο Μιλάνο. Το πολύ πολύ να μεταμφιεζόταν σε ψηλή, χυμώδη μελαχρινή και να της τύπωνε (με χορηγία Ντόιτσεμπανκ) καμιά μεγάλη εκδοτική επιχείρηση πλαστό ιταλικό διαβατήριο για να το ρίξει μονοκούκι στον εκλεκτό της. Αλλά μέχρι εκεί. Ακόμα και με πλαστογραφία, η καγκελάριος θα είχε δικαίωμα μόνο για μία ψήφο.
Κι αν κουβαλούσε μαζί της τον Σόιμπλε, τον Ρέσλερ και τον Βεστερβέλε, οι ψήφοι υπέρ του Μόντι θα γίνονταν τέσσερις. Βάλε και τη Δαμανάκη με ολίγον από Στουρνάρα, πόσες ψήφοι βγαίνουν; Εξι! Με έξι ψήφους, βλάμη μου, δεν κάνεις καριέρα ούτε σε πολυκατοικία ως υποψήφιος διαχειριστής. Το πολύ πολύ να εκλεγείς κοινοτάρχης σε πούλμαν. Για κακή του τύχη του «τεχνοκράτη» Μόντι, ο οποίος παρεμπιπτόντως μπροστά σε κάτι δικούς μας φαντάζει αναρχικός, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου διάφοροι ελληνόφωνοι δημοσιογράφοι της κατεστημένης εξημέρωσης. Αν γινόταν αυτό, θα είχε κονομήσει επιπλέον καμιά εικοσαριά τεμάχια. Κρίμα κι άδικο!

Λασουσουρελά

Που λέτε, οι Ιταλοί έχουν την κακή συνήθεια να μένουν δίπλα μας. Δυο λεπτά με το τηλέφωνο είναι Αθήνα - Ρώμη. Μ' ένα κλικ στο τηλεκοντρόλ μαθαίνεις όλα τα ελληνικά χαμπέρια στα άπταιστα ιταλιάνικα του ΡΑΙ. Από το Μιλάνο φτάνεις πιο γρήγορα (αεροπορικώς) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρά από την Ομόνοια, οδηγώντας το αυτοκίνητό σου. Οπότε, είδανε πού πήγαινε το πράγμα με τα μνημόνια και τα χαμόγελα των Γερμανών οι μακαρονάδες «εταίροι» μας. Ορθά σκέφτηκαν το εξής: «Για να μην καταντήσω να ψάχνω λεμονόκουπες στα σκουπίδια σαν τους “σωσμένους” Έλληνες, καλύτερα να ψηφίσω Μπερλουσκόνι η Γκρίλο».

Αγνόησαν τις Κασσάνδρες τις «ψύχραιμες» αναλύσεις και τις «νουθεσίες» των Τευτόνων ψυχοπονιάρηδων και έκαναν τα δέοντα.

Το μετεκλογικό τοπίο είχε μπόλικη γκρίνια από τους συνήθεις υπόπτους, αλλά κατά τα λοιπά δεν άνοιξε ρουθούνι. Ούτε το ευρώ διαλύθηκε ούτε οι Ιταλοί ζουν σε χαρτόκουτα ούτε ξέσπασε τρίτος παγκόσμιος πόλεμος επειδή έπεσε φούμο στις μνημονιακές δυνάμεις της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας. Οι Ρωμαίοι νίκησαν και οι βρωμαίοι αναδιπλώνονται, μην τυχόν και βρουν άλλα κορόιδα για καμιά αρπαχτή.
Το μοναστήρι να 'ναι καλά...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου