Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δεν είναι ντροπή ο υποβιβασμός

Κώστας Καίσαρης

ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ μου να διαφωνήσω. Δεν συνιστά καταστροφή για την ΑΕΚ ο υποβιβασμός. Δεν συνιστά ντροπή να πέφτει η ομάδα σου μια ή ακόμα και δύο κατηγορίες. Ακόμα και με τον τρόπο που έπεσε η ΑΕΚ. Ο οπαδός μπορεί να στεναχωριέται, μπορεί να κλαίει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ντρέπεται. Ντροπή ήταν για την ΑΕΚ όλα αυτά που συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια. Ντροπή ήταν να συντηρείται και να σέρνεται σχεδόν το παραμύθι Βιντιάδη.

Ντροπή ήταν να τρώνε το Σαββατοκύριακο οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ διπλές και τριπλές μερίδες μακαρόνια, επειδή τις προηγούμενες μέρες ήταν νηστικοί. Ντροπή ήταν για την ΑΕΚ να δίνει ο Γκερέιρο χαρτζιλίκι στους νεαρούς συμπαίκτες του, επειδή στις τσέπες τους, δεν είχανε ούτε ένα ευρώ. Ντροπή ήταν για την ΑΕΚ το ένα βράδυ να διανυκτερεύει στη ΓΑΔΑ ο Δημητρέλος και το επόμενο όταν είχε αφεθεί ελεύθερος να διασκεδάζει στον Ρέμο, όταν η ομάδα ήταν με το ένα πόδι στη Βήτα Εθνική. Ντροπή ήταν για την ΑΕΚ όλα όσα έχουν συμβεί από τον Τροχανά και μετά, όπως είπε εύστοχα ο Στέλιος Μανωλάς.

Δεν είναι ο Μάκης Ψωμιάδης ο ένας και μοναδικός καταστροφέας της ΑΕΚ. Οταν η Νέτμεντ (η Νova δηλαδή για να μην ξεχνιόμαστε) του έδωσε τα κλειδιά του μαγαζιού, επειδή ήθελε να το ξεφορτωθεί από πάνω της, η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Οπως είχε αρχίσει νωρίτερα το πάρτι με την Ενικ. Με τις μεταγραφές τύπου Σέμπουε και των Ρουίθ-Νάβας στη συνέχεια. Τότε που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και όλοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Ντροπή ήταν για την ΑΕΚ που κυνηγάγανε στους Θρακομακεδόνες Τσιάρτα-Κασάπη, επειδή δεν υπέγραφαν να πάρουν λιγότερα λεφτά όπως ήθελε ο Ντέμης όταν είχε γίνει πρόεδρος.

Ντροπή ήταν για την ΑΕΚ να γκρεμίσει το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ο Γρανίτσας. Ντροπή αποτελεί για την ΑΕΚ ο Δημήτρης Χατζηχρήστος και ο ρόλος του. Ντροπή ήταν για την ΑΕΚ ο ξυλοδαρμός του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο «Ελ Πάσο». Ντροπή ήταν για την ΑΕΚ ο Αδαμίδης και ο φανφαρονισμός του. Να μην πληρώνει τη δόση για το άρθρο 44 για να κάνει τη μεταγραφή του Γκούντγιονσεν. Ντροπή ήταν για την ΑΕΚ που μια δεκαετία μετά το άρθρο 44 χρεοκόπησε για δεύτερη φορά. Δεν έχασε η ΑΕΚ την τιμή και την αξιοπρέπειά της επειδή πέφτει στη Βήτα Εθνική κι ακόμα παρακάτω. Αυτά τα είχε χάσει προ πολλού. Δεν συνιστά ντροπή για την ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης, αλλά αυτός είναι μια κατηγορία μόνος του. Της κουτοπονηριάς. Της κουταμάρας σχετικά με την οικονομική διαχείριση.

Της βλακείας όταν πίστεψε ότι με τη μεταγραφή του Ριβάλντο που είχε αφήσει ελεύθερο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα από τον Κόκκαλη. Και της πονηριάς, όταν είδε το καράβι να βουλιάζει να τρέξει να πηδήξει πρώτος αφήνοντας όλους τους άλλους (αλλά και την ΑΕΚ) να κόψουνε τον λαιμό τους. Ντροπή είναι για την ΑΕΚ που κανείς δεν πάει να καταθέσει για την Empire και τα πέντε εκατομμύρια ευρώ ζημιά που προκλήθηκε. Να το πάμε ακόμα πιο πίσω: Από τον Ζαφειρόπουλο και μετά, αρχής γενομένης από τον Στράτο Γιδόπουλο, ποιος έχασε από την ΑΕΚ; Ολοι όσοι μπλέχτηκαν, ειδικότερα σαν διαχειριστές, βγήκαν κερδισμένοι. Ακόμα και οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες. Αυτή που έχασε και καταστράφηκε είναι η ΑΕΚ. Αυτά.

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου