Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ντομάτες πράσινες τουρσί!!!

Σημείωση: τώρα θα λέτε τι με έπιασε μέσα στο καταχείμωνο και φτιάχνω τουρσιά. Και θα έχετε δίκιο γιατί είχα πάρει πριν 10 μέρες από τη Λαϊκή τις ντομάτες και για να μην τις πετάξω αφού δεν ωρίμαζαν είπα να τις κάνω τουρσί. Αυτές οι πράσινες ντομάτες που βλέπουμε το χειμώνα είναι οι τελευταίες που γίνονται στα υπαίθρια περβόλια και λόγω κρύου δεν κοκκινίζουν. Είναι όμως πολύ γλυκές εν σχέσει με την εμφάνιση τους και μπορούν να γίνουν ένα τέλειο τουρσί.

ΥΛΙΚΑ:


Οι συγκεκριμένες που βλέπετε είναι 3 κιλά και μας χρειάζονται ακόμη κάποιες ρίζες σέλερον, ολόκληρα βλαστάρια άνιθος λίγες καφτερές πιπεριές και σκελίδες σκόρδο.


Για τη σαλαμούρα βάζω 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλάτι χοντρό, ένα φλυτζάνι του τσαγιού balsamico λευκό (επειδή γλυκίζει για να μη γίνει το τουρσί πολύ αψύ) και 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.


Κόβουμε τις ντομάτες σε 4-8 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος τους.


Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.



Ποστιάζοντας καλά γεμίζουμε με τα υλικά όσα γυάλινα βαζα χρειάζονται.


Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά της σαλαμούρας και όταν πάρουν βράση απογιομίζουμε τα βάζα, ρίχνοντας πάνω-πάνω λίγο λάδι για να μην πιάνει εκείνη την αντιαισθητική πέτσα.


Αφού αφήσουμε να κρυώσουν κλείνουμε τα βάζα και μετά από ένα μήνα το εξαίρετο έδεσμα μας θα είναι έτοιμο να το σερβίρουμε στο πιάτο να το περιχύσουμε με λάδι και....βουουουουρ!

Καλή επιτυχία!

cookthebook.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου