Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Μην κόβετε συντάξεις... Κόψτε €1,3 δις τον χρόνο επιδοτήσεις σε άχρηστες ΑΠΕ

deienergynews.blogspot.gr
lagie.gr
Ο Φωτόπουλος λέει να γλυτώσουμε €300-700 εκατομμύρια τον χρόνο κουρεύοντας τις επιδοτήσεις σε ΑΠΕτζήδες, αντί να κουρεύουμε συντάξεις

Εγώ λέω να γλυτώσουμε €1,3 δις τον χρόνο κόβοντας όλες τις επιδοτήσεις σε ΑΠΕ. Θα άφηνα επιδοτήσεις μόνο σε μικρούς φωτοβολταϊκούς σε ακριτικές περιοχές, σαν εθνική πολιτική.

Το €1,3 δις είναι από το δελτίο του ΛΑΓΗΕ, για το πρώτο δεκάμηνο του 2015.

Από τα €1,3 δις, το 80% πάει κατ' ευθείαν έξω, για εξυπηρέτηση του χρέους που έχουν οι ΑΠΕτζήδες για τις ΑΠΕ τους. Στάση πληρωμών. Το 80% αυτής της ζημιάς θα το φάνε οι πωλητές ΑΠΕ στην Γερμανία. Ας πρόσεχαν. Ένα απρόβλεπτο κέρδος θα είναι θα ξεφορτωθούμε κάτι περίεργους που δάνειζαν για "πράσινη" επιχειρηματικότητα. Τους ίδιους που σας έφαγαν τα λεφτά στην φούσκα του ΧΑΑ, το 2000. Δεν έχετε βαρεθεί να επιδοτείτε λαμόγια;

Θα άφηνα τους πολιτικούς να αποφασίσουν τι θα κάνουν με €1,3 δις ζεστά λεφτά τον χρόνο. Συντάξεις; Παιδεία; Συσίτια; Πραγματική ηλεκτροπαραγωγή; Δεν με αφορά.

€1,3 δις τον χρόνο. Για 20 χρόνια.


Και κάποιος να το πει και στον "φιλελεύθερο" Μητσοτάκη και τους ΑΠΕτζήδες και αεριάδες χρηματοδότες του.

Όλα τα αιολικά, και όλα τα φ/β, και όλες οι βιομάζες και βιοαέρια, και όλες οι αντλησιοταμιεύσεις της Γερμανίας δεν έχουν εξοικονομήσει ούτε ένα γραμμάριο CO2, δηλαδή, ούτε ένα γραμμάριο πραγματικό καύσιμο. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι Γερμανοί όσο επίσημα γίνεται. Και αυτοί μας εξάγουν την ανοησία.

Οι ΑΠΕ είναι δικαιολογία για να εισάγουμε ρεύμα και αέριο. Και αυτούς θα τους φορολογούσα... Εκτός εάν κόβουμε συντάξεις για να επιδοτούμε ...Μουσεία.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου