Αυτά τα υπέροχα και μυρωδάτα λαζάνια είναι χωρίς κρέας και ιδανικά για χροτοφαγική διατροφή! |
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή τριμμένες
1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
1 φλιτζ. γάλα καρύδας ή απλό γάλα
μια πρέζα μπούκοβο
μισό φλιτζ. λιαστές τομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
μισό φλιτζ. πλυμμένες πράσινες φακές
2 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι
1 φλιτζ. φρέσκο βασιλικό
200 γραμμ. μοτσαρέλα σε φέτες
100 γραμμ. προβολόνε ή μετσοβόνε τριμμένο
1/3 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγη έτοιμη πέστο για το σερβίρισμα
170 γραμμ. λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
Τρόπος μαγειρέματος
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2.Σε μεγάλο και ψηλό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ρίξε λίγο ελαιόλαδο και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
3. Ρίξε το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αλατοπιπέρωσε. Σώταρε για 3 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
4. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε άλλο ένα λεπτό.
5. Ρίξε τη σάλτσα, το γάλα και το μπούκοβο. Πρόσθεσε τις ντομάτες, τις φακές και 1/4 φλιτζ. νερό.
6. Κόψε τα λαζάνια σου σε μικρότερα κομμάτια και ρίξε τα στη σος φροντίζοντας να βυθιστούν καλά μέσα σε αυτή.
7. Μαγείρεψε μέχρι να είναι αλ ντέντε και να μαλακώσουν οι φακές, περίπου 15 λεπτά.
8. Εάν η σος πήξει πολύ αραίωσέ την με λίγο νερό.
9. Ρίξε το σπανάκι και το βασιλικό να βυθιστούν στη σάλτσα.
10. Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε από πάνω τη μοτσαρέλα, το προβολόνε και την παρμεζάνα.
11. Βάλε το σκεύος σε ταψί (για να μην ξεχειλίσει) και ψήσε για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
12. Βγάλε από το φούρνο και άφησέ το να σταθεί 5 λεπτά.
13. Σέρβιρε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και έξτρα παρμεζάνα.
tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου