Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Τα καλύτερα burgers που έχετε δοκιμάσει. Τέλεια συνταγή για τα κυριακάτικα bbq!

Συστατικά
4 ψωμιά για burger
800γρ. μοσχαρίσιο κιμά
αλάτι-πιπέρι
1-2 ντομάτες κομμένες σε κάθετες φέτες
4-5 φύλλα μαρούλι iceberg
4 φέτες Gouda
1κ.γ. ζάχαρη
1/4κ.γ. κανέλα
5-6 φέτες μπέικον
4 αυγά



Υλικά για τη sauce ροκφόρ:
25γρ. βούτυρο
1κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
50γρ. ροκφόρ παγωμένο

Εκτέλεση
Ζητάμε από το χασάπη να μας περάσει δυο φορές τον κιμά από τη μηχανή ώστε να γίνει πιο αφράτος. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια χωρίς να πιέζουμε πολύ τον κιμά. Στη συνέχεια δημιουργούμε μπαλάκια 200γρ. και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να απλώσουν λίγο, και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα , παίρνουμε ένα μικρό ταψί του φούρνου, τοποθετούμε τις φέτες μπέικον και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τις δύο πλευρές του μπέικον. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και αφήνουμε το μπέικον στην άκρη.
Πλένουμε και το μαρούλι iceberg και το αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για sauce ροκφόρ:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και ρίχνουμε το ροκφόρ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το ροκφόρ και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Καλό θα ήταν να βάλουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στη σάλτσα για να μην κάνει πέτσα.

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια γκριλιέρα, λαδώνουμε ελαφρά τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές. Μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια μας ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που προτιμάμε. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφήνουμε στην άκρη. Αν θέλουμε ψήνουμε και τα ψωμάκια μας λίγο από τη μέσα πλευρά.

Τηγανίζουμε τα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Συναρμολογούμε τα burger βάζοντας λίγη sauce ροκφόρ, το μπιφτέκι, το Gouda, το μαρούλι, τη ντομάτα, το αυγό και το μπέικον.

stronoumetrapezi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου