Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η ΔΕΗ ζητάει 70 εκατ. δάνειο με ρήτρα δραχμής για να πετάξει 12 εκατ. σε διαφήμιση στα ΜΜΕ!

Η Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων (ΕΤΕπ) ζητάει στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις σχεδόν «ταπεινωτικές» εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

H αρχή-όπως απεκάλυψε η Καθημερινή του Σαββάτου- έγινε με τη ΔEH, όταν προ 15νθημέρου η διοίκηση της Επιχείρησης άρχισε διαπραγματεύσεις με την ETEπ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Mεγαλόπολη.
H πλευρά της ETEπ έθεσε για πρώτη φόρα στη διοίκηση της ΔEH δύο νέους όρους για τη σύναψη του δανείου. Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την Eυρωζώνη είτε της διάλυσης της Eυρωζώνης και ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής.
Κι ενώ η ΔΕΗ και οι υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να δεχθούν παρόμοιους ταπεινωτικούς όρους την ίδια ώρα η εν λόγω Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σπεύδει να πετάξει ένα ποσό 12 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ. Καλούμε τώρα τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, όπως την κ. Διαμαντοπούλου για παράδειγμα που εποπτεύει τον κ. Ζερβό και η οποία (υπουργός Ανάπτυξης) στο καλωσόρισμά της ιστοσελίδας της αναφέρει: «Το σεργιάνι μας στον κόσμο ήταν δέκα μέτρα γης, όσο πιάνει ένα σπίτι και ο τοίχος μιας αυλής»

Αυτοί οι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου, αποτυπώνουν την μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων πριν το 1981. Εμείς το αλλάξαμε, αλλάζοντας την Ελλάδα. Κάναμε λάθη, ναι, όπως κάναμε και υπερβολές πολλές. Κάποιοι πήραν και λάθος δρόμο. Όμως τελικά εκείνο που μετρά δεν είναι η προσωπική ιστορία και τα λάθη του καθενός από εμάς, όσο κι αν πλήγωσαν όσο κι αν προκάλεσαν…”

Μ΄αυτό τον τρόπο κ. Διαμαντοπούλου -σκορπώντας τόσο προκλητικά χρήματα που θα ζητήσετε να πληρώσουν οι συμπολίτες σας που αυτοκτονούν αφήνοντας πίσω ανατριχιαστικά σημειώματα- θα πετύχετε την ανάπτυξη;

Στο κάτω κάτω τι θα διαφημίσει η ΔΕΗ του κ. Ζερβού και του κ. Φωτόπουλου; Το φως; Πως είναι δυνατόν να αυξάνετε κάθε δίμηνο τα τιμολόγια των εξαθλιωμένων πολιτών και την ίδια στιγμή να ετοιμάζεστε να πετάξετε 12 εκατομμύρια ευρώ στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ για να διαφημίσετε το αυτονόητο προιόν της ΔΕΗ;

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου