Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ξεμένουν από μετρητά. Καλό ταξείδι, να μᾶς γράφετε

Η παρέα Πασόκ, ΡΑΕ και ΔΕΗ με την συνδρομή όσων έχαψαν την Πράσινη Ανάπτυξη και όσων ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη, κατάφεραν να έχουν σε όρια χρεωκοπίας την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.

"Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δημοσιοποιεί σήμερα τα βασικά συμπεράσματα και τις προτάσεις της μελέτης την οποία εκπόνησε για λογαριασμό της ΡΑΕ η εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers Business Solutions A.E. (PWC), με αντικείμενο τη βραχυπρόθεσμη επίλυση των ταμειακών ελλειμμάτων της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας..." http://www.energypress.gr/news/PWC:-To-daneio-sto-LAGHE-den-arkei-gia-na-mhn-katarreysei-h-agora και http://www.energypress.gr/news/PWC-:-Examhnh-paratash-zwhs-to-daneio-sto-LAGHE-paramenei-o-kindynos-toy-krah. Και να δω πουλάκια μου τι γίνεται μετά το "βραχυπρόθεσμο".

Ψάχνουν για ενδιάμεση χρηματοδότηση από το Παρακαταθηκών και Δανείων και από άλλες "εναλλακτικές" πηγές. Ελπίζουν σε λεφτά από τα δικαιώματα άνθρακα (αυτά που περιμένω να πάνε στο μηδέν, αλλά η Μέρκελ διαφωνεί, να δούμε για πόσο καιρό ακόμα). ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ θα ξεμείνουν. Σώστε τον Πλανήτη από την υπερθέρμανση. Κλείστε μερικές μονάδες λιγνίτη ακόμα να συνέρθετε. Κάψτε και αέριο για ισχύ βάσης να δείτε εάν πονάνε ορέ τα παλληκάρια. Και πληρώστε για τις διασυνδέσεις για τα τσάμπα αιολικά της Τέρνα, του Κοπελούζου και της Iberdrola, να δείτε χαΐρι... Και πολλά υβριδικά, τσάμπα χωματουργικά, δωρεάν αιολική ενέργεια, πρίζες από τον ουρανό... Και σε 6 μήνες θα δείτε κόσμο να βγαίνει από το δίκτυο όχι γιατί μάς έπιασε τάση για αυτονόμηση, αλλά γιατί δεν θα έχουμε. Βέβαια, δεν θα το δείτε εσείς, αλλά ο επόμενος...

Πράσινη Ανάπτυξη, απατεώνες. Και προίκα για τον επόμενο...

archaeopteryxgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου